Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Παρακαλούνται θερμά οι επισκέπτες και τα μέλη του helleniccheerleadingfederation.gr να διαβάζουν προσεκτικά το παρακάτω κείμενο που αφορά τα προσωπικά τους δεδομένα.

Η ιστοσελίδα που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση helleniccheerleadingfederation.gr και η οποία θα αναφέρεται εφεξής ως «Ιστοσελίδα». Η «Ιστοσελίδα» σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading, η οποία εφεξής για λόγους συντομίας θα αναφέρεται ως «Εταιρεία», θεωρεί τη διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων πολύ σοβαρή υπόθεση και γι’ αυτό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμμορφώνεται πλήρως με όλους τους κανόνες επεξεργασίας τους, όπως αυτοί προκύπτουν από το ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αναλυτική λίστα με τα νομοθετήματα σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να βρείτε στο τέλος του κειμένου.

Η «Ιστοσελίδα» συλλέγει προσωπικά στοιχεία των χρηστών του μόνο όταν οι ίδιοι τα παρέχουν εκουσίως. Ειδική μέριμνα υπάρχει για τα στοιχεία που συλλέγονται με τη βοήθεια των αρχείων cookies. Λόγω των συχνών και ραγδαίων αλλαγών της τεχνολογίας καθώς και των αντίστοιχων προσπαθειών του νομοθέτη να συμβαδίσει η νομοθεσία με αυτές τις αλλαγές, η «Ιστοσελίδα» δεσμεύεται να σας ενημερώνει για οποιαδήποτε τροποποίηση στην πολιτική της διαχείρισης προσωπικών δεδομένων. Σε περίπτωση διαφωνίας του χρήστη/μέλους με την πολιτική αυτή, αυτός οφείλει να διακόψει και να αποφύγει την περιήγηση του στην ιστοσελίδα.

Αρχές τήρησης και επεξεργασίας

Η «Ιστοσελίδα» δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαφύλαξη του προσωπικού χαρακτήρα των στοιχείων σας. Συνεπώς δε μπορεί να τα μεταβιβάσει σε οποιονδήποτε τρίτο πρόσωπο (φυσικό ή νομικό) για κανένα λόγο εκτός από τις περιπτώσεις όπου προβλέπεται από το νόμο και αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές.

Οι ανήλικοι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες μας μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους, ενώ σε περίπτωση υποβολής προσωπικών στοιχείων από ανηλίκους, η «Ιστοσελίδα» θα διαγράφει όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Ο επισκέπτης/χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας στο cc@ermis.email για να ενημερωθεί αν υπάρχει αρχείο με τα στοιχεία του, ενώ μπορεί να τα αλλάξει και να διαγραφεί από τις λίστες όποτε το επιθυμεί.

Η «Ιστοσελίδα» διατηρεί αρχεία με τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών αποκλειστικά για λόγους οικονομικούς, φορολογικούς και φυσικά επικοινωνίας. Ενδέχεται στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών και των πληροφοριών του να επεξεργάζεται, με αυστηρούς όρους εμπιστευτικότητας και ανωνυμίας, τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που οι ίδιοι έχετε αποστείλει για λόγους στατιστικούς και οικονομικούς.

Αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης και μεταφορτώνετε (“ανεβάζετε”) φωτογραφίες στο helleniccheerleadingfederation.gr, θα πρέπει να αποφεύγετε οι φωτογραφίες αυτές να έχουν meta δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας. Οι χρήστες του helleniccheerleadingfederation.gr μπορούν να αποθηκεύσουν τις φωτογραφίες αυτές στον υπολογιστή τους και να έχουν πρόσβαση στην γεωγραφική τοποθεσία της φωτογραφίας.

Τα προσωπικά στοιχεία τα οποία συλλέγει η «Ιστοσελίδα» είναι τα εξής:

Μέλη

Για την καταχώρηση μέλους η «Ιστοσελίδα» ζητάει υποχρεωτικά τα εξής στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση email, αναλυτική διεύθυνση.
Προαιρετικά, τα μέλη μπορούν να συμπληρώσουν τηλέφωνο, φαξ, ιστοσελίδα, βιογραφικό κ.α.

Τα στοιχεία αυτά, ανεξαρτήτως της ιδιότητας των μελών, εμφανίζονται δημόσια.
Τα στοιχεία αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν από την «Ιστοσελίδα» για υποβολή προτάσεων για νέες συνδρομητικές υπηρεσίες ή για άλλους οικονομικούς ή ενημερωτικούς σκοπούς, εκτός αν ο παραλήπτης δηλώσει ρητώς ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Προσοχή: Η ακρίβεια και η αυθεντικότητα των στοιχείων βαραίνει του ίδιους τους χρήστες που τα υποβάλλουν. Σε περίπτωση που υποβληθεί αίτημα για τη διακρίβωση, τη διόρθωση ή την απομάκρυνση στοιχείων, η ιστοσελίδα δεσμεύεται να το εξετάσει εντός ενός (1) μήνα. Σε περίπτωση δε που διαπιστωθεί υποβολή εσφαλμένων στοιχείων, η ιστοσελίδα διατηρεί τη δυνατότητα διαγραφής του λογαριασμού, επιφυλασσόμενη για κάθε περαιτέρω δικαίωμά της (βλέπε σχετικά και στους όρους χρήσης).

Newsletters

Η «Ιστοσελίδα» αποστέλλει ανά τακτά διαστήματα ενημερωτικά δελτία (newsletter) προς τους χρήστες του, αναλόγως της ιδιότητάς τους.

Δημιουργώντας το προφίλ σας στο helleniccheerleadingfederation.gr εντάσσεστε αυτόματα στη λίστα παραληπτών ενημερωτικών δελτίων προς το email που δηλώνετε. Όταν λαμβάνετε ένα ενημερωτικό δελτίο εκ μέρους της «Ιστοσελίδας», αυτό φέρει ένδειξη που εξηγεί σε ποια κατηγορία ανήκει. Σε κάθε ενημερωτικό δελτίο που λαμβάνετε έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής, με σχετικό σύνδεσμο στο τέλος του email. Προσοχή: Όταν απεγγράφεστε από ένα ενημερωτικό δελτίο, η απεγγραφή ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Η διαχείριση των συνδρομών σας στα ενημερωτικά δελτία είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω του προφίλ σας (dashboard – συνδρομές ενημερωτικών δελτίων), όπου μπορείτε να εγγραφείτε και να απεγγραφείτε σε όποιο δελτίο επιθυμείτε. Επίσης σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατόν, μπορείτε να ζητήσετε την απεγγραφή σας από το cc@ermis.email

Η «Ιστοσελίδα» διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει οποιονδήποτε παραλήπτη από τις λίστες ενημερωτικών δελτίων χωρίς αιτιολόγηση.

Οι διαχειριστές της «Ιστοσελίδας» καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των ενημερωτικών δελτίων, ωστόσο είναι πάντοτε πιθανό να εμφανιστούν προβλήματα τεχνικής ή οργανωτικής φύσεως. Για οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει καθώς και για κάθε σχετική πληροφορία  σχετικά με τη λειτουργία των ενημερωτικών δελτίων, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο cc@ermis.email

Μηνύματα μέσω φόρμας επικοινωνίας

Υποβάλλοντας το μήνυμά σας σε φόρμα επικοινωνίας προς την «Ιστοσελίδα», αποδέχεστε τους παρόντες όρους αναφορικά με τη χρήση του email και του ονοματεπωνύμου σας εκ μέρους της «Ιστοσελίδας».
Η «Ιστοσελίδα» δεσμεύεται να μη χρησιμοποιεί τα στοιχεία αυτά για σκοπούς εμπορικής προώθησης ούτε να τα μεταβιβάζει σε τρίτα μέρη.

Υποβάλλοντας το μήνυμά σας σε φόρμα επικοινωνίας προς μέλος της «Ιστοσελίδας», αποδέχεστε τους παρόντες όρους αναφορικά με τη χρήση του email και του ονοματεπωνύμου σας εκ μέρους της «Ιστοσελίδας».
Η «Ιστοσελίδα» δεν αποκτά πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων αυτών και δε φέρει καμία ευθύνη για τη χρήση του από τα μέλη στα οποία απευθύνονται.

Προσοχή: Τα μηνύματα που αποστέλλονται με τη χρήση φόρμας επικοινωνίας δεν καλύπτονται από οποιουδήποτε είδους απόρρητο (βλ. σχετικά και όρους χρήσης). Ως εκ τούτου σας συνιστούμε να μην περιλαμβάνετε ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με εσάς ή τρίτα πρόσωπα στα μηνύματά σας.

Σχόλια

Προκειμένου να συμμετέχει ένας επισκέπτης / χρήστης στην συζήτηση / σχολιασμό που φιλοξενείται από της «Ιστοσελίδας» στις σελίδες της, απαιτείται οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο, το email και ενδεχομένως, κάποια επιπλέον στοιχεία, όπως ηλικία, φύλο κ.α. Επίσης καταγράφεται η διεύθυνση IP και η κεφαλίδα του φυλλομετρητή (browser) για λόγους ασφαλείας και ελέγχου εγκυρότητας. Το μήνυμα / σχόλιο σας καταγράφεται αποκλειστικά και μόνο για την ανάπτυξη της συζήτησης και επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών, πάνω στο εκάστοτε άρθρο / σελίδα και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό.

Μια ανώνυμη και κωδικοποιημένη αλληλουχία χαρακτήρων (String) δημιουργείτε μεταξύ του email και της υπηρεσίας Gravatar, ώστε να εντοπίσουμε αν την χρησιμοποιεί ο σχολιαστής. Μετά την αποδοχή του σχολίου από την «Ιστοσελίδα» η φωτογραφία προφίλ του σχολιαστή είναι ορατή δημόσια, δίπλα στο αντίστοιχο σχόλιο. Πληροφορίες για την πολιτική απορρήτου του Gravatar μπορείτε να δείτε εδώ https://automattic.com/privacy/

IP Addresses

Η «Ιστοσελίδα» μπορεί να εντοπίσει τη διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο υπολογιστής ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή αποκτά πρόσβαση στο Internet και στη συνέχεια στην «Ιστοσελίδα», ενώ τα στοιχεία αυτά αξιοποιούνται για στατιστικούς σκοπούς. Στις περιπτώσεις που ο φυλλομετρητής (browser) ζητάει άδεια για τη λήψη της τοποθεσίας σας από την ιστοσελίδα μας, οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για την παροχή πιο εξατομικευμένων πληροφοριών. Σε κάθε περίπτωση η άδεια σας αυτή μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή σας.

Εάν επιλέξετε να μην παρέχετε την άδειά σας αυτή, τότε ενδέχεται να μην είναι δυνατή η πρόσβασή σας σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της «Ιστοσελίδας».

Cookies

Αν αφήσετε ένα σχόλιο στο helleniccheerleadingfederation.gr το όνομά, email και λοιπά στοιχεία που δηλώθηκαν κατά την εγγραφή του σχολίου, αποθηκεύονται σε ένα cookie. Ο σκοπός αυτού του cookie είναι να μην χρειαστεί να ξαναγράψετε τα στοιχεία σας στο επόμενο σχόλιο. Αυτό το cookie διαγράφεται μετά από ένα (1) χρόνο.

Εάν έχετε λογαριασμό με την «Ιστοσελίδα» και συνδεθείτε, αποθηκεύουμε ένα προσωρινό cookie για να ελέγξουμε αν ο φυλλομετρητής σας (browser) αποδέχεται τα cookies. Αυτό το cookie δεν περιέχει κανένα προσωπικό δεδομένο και διαγράφεται μόλις κλείσετε τον φυλλομετρητή σας (browser).

Όταν συνδέεστε ως μέλος στην «Ιστοσελίδα», αποθηκεύουμε έναν αριθμό από cookies τα οποία έχουν σαν σκοπό την απομνημόνευση των στοιχείων σύνδεσης και των προτιμήσεων εμφάνισης της ιστοσελίδας. Τα cookies που αφορούν τα στοιχεία σύνδεσης καταργούνται μετά από δύο (2) ημέρες και τα cookies προτιμήσεων εμφάνισης, καταργούνται μετά από έναν (1) χρόνο. Εάν αποσυνδεθείτε από μόνος σας από τον λογαριασμό σας, τα cookies που αφορούν τα στοιχεία σύνδεσης καταργούνται αμέσως.

Εάν επεξεργαστείτε ή δημιουργήσετε ένα νέο άρθρο / σελίδα / καταχώρηση στο , ένα επιπλέον cookie θα αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας. Αυτό το cookie δεν περιέχει κανένα προσωπικό δεδομένο και απλώς καταδεικνύει το ID του άρθρου / σελίδας / καταχώρησης που επεξεργαστήκατε. Διαγράφεται μετά από μία (1) ημέρα.

Υπερσυνδέσεις (Hyperlinks)

Με τη βοήθεια κατάλληλων συνδέσμων (link) εντός της «Ιστοσελίδας» παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ιστοσελίδες τρίτων μερών. Η τοποθέτηση των συνδέσμων αυτών έχει γίνει με μοναδικό σκοπό τη διευκόλυνσή των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στο διαδίκτυο. Δεν αποτελεί επ’ ουδενί ένδειξη αποδοχής ή έγκρισης του περιεχομένου των ιστοσελίδων που παρατίθενται με σύνδεσμο (link). Ο εκάστοτε σύνδεσμος οδηγεί σε μια διαφορετική ιστοσελίδα, η περιήγηση στην οποία υπόκειται στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας αυτής. Η «Ιστοσελίδα» δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο και την πολιτική διαχείρισης προσωπικών δεδομένων του ιστότοπου που παρατίθεται με σύνδεσμο (link). Η πρόσβαση με τη χρήση των παρεχόμενων συνδέσμων στον εκάστοτε διαδικτυακό τόπο λαμβάνει χώρα με την αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του χρήστη.

Ενσωματωμένο περιεχόμενο από τρίτες ιστοσελίδες

Οι σελίδες της «Ιστοσελίδας» μπορεί να περιέχουν ενσωματωμένο περιεχόμενο (βίντεο, εικόνες, ηχητικό απόσπασμα κτλ). Το ενσωματωμένο περιεχόμενο από τρίτες ιστοσελίδες, έχει την ίδια λειτουργία που θα είχε αν ο χρήστης επισκεπτόταν αυτές τις τρίτες ιστοσελίδες.

Αυτές οι ιστοσελίδες μπορεί να συλλέγουν δεδομένα σχετικά με εσάς, να αποθηκεύουν cookies και να παρακολουθούν την συμπεριφορά σας με το ενσωματωμένο περιεχόμενο, ειδικά αν έχετε και λογαριασμό με τη συγκεκριμένη τρίτη ιστοσελίδα.

Ψηφοφορίες / Έρευνες

Προκειμένου να συμμετέχει ένας επισκέπτης / χρήστης σε ψηφοφορία που διενεργείται από την ιστοσελίδα απαιτείται οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο και ενδεχομένως, ανάλογα με τα ερωτήματα, κάποια επιπλέον στοιχεία, όπως ηλικία, φύλο κ.α. Η ψήφος σας καταγράφεται αποκλειστικά και μόνο για την εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με τη θέση της κοινής γνώμης πάνω σε ορισμένο ζήτημα και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό.

Για ποιες “τρίτες” υπηρεσίες λαμβάνουμε δεδομένα

Google Analytics

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί την υπηρεσία Google Analytics για να συλλέγει στατιστικά στοιχεία σε ότι αφορά την επισκεψιμότητα και τις τάσεις των επισκεπτών της. Αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιούνται μόνον για βελτιστοποίηση των παροχών της ιστοσελίδας, καθώς και εκμετάλλευση των συνολικών στοιχείων σε προωθητικές ενέργειες. Κανένα προσωπικό δεδομένο δεν μεταβιβάζεται σε τρίτες υπηρεσίες από μεριάς μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία μέτρησης στατιστικών Google Analytics, καθώς και τον τρόπο που μπορείτε να διαχειριστείτε τα δεδομένα που καταγράφει το Google Analytics, μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.google.com/analytics

Facebook

Χρησιμοποιούμε επίσης τρίτες υπηρεσίες επαναληπτικού μάρκετινγκ (συμπεριλαμβανομένου του Facebook) για να διαφημίζομαστε σε ιστότοπους τρίτων μερών σε προηγούμενους επισκέπτες του ιστότοπού μας. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι διαφημίζομαστε σε προηγούμενους επισκέπτες που έχουν ολοκληρώσει μια εργασία στο δικτυακό μας τόπο, για παράδειγμα εγγραφή για να λαμβάνετε τα ενημερωτικά μας δελτία. Αυτοί οι παροχείς υπηρεσιών επαναληπτικού μάρκετινγκ, χρησιμοποιούν cookies για την προβολή διαφημίσεων βάσει προηγούμενης επίσκεψης στον ιστότοπο. Οποιαδήποτε δεδομένα συλλέγονται από τέτοιους παρόχους υπηρεσιών επαναληπτικού μάρκετινγκ θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και την πολιτική απορρήτου αυτού του παρόχου υπηρεσιών επαναληπτικού μάρκετινγκ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία και τον τρόπο που μπορείτε να διαχειριστείτε τα δεδομένα που καταγράφει το Facebook, μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.facebook.com/business/help/651294705016616

Παρακάτω σας δίνουμε την δυνατότητα να απενεργοποιήσετε την καταγραφή των δεδομένων σας από τις “τρίτες” υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η απενεργοποίησή τους θα προκαλέσει προβλήματα στην λειτουργία της ιστοσελίδας και στοιχεία όπως χάρτες κλπ θα απενεργοποιηθούν



Που “στέλνουμε” τα δεδομένα σας

Τα σχόλια των χρηστών μπορεί να ελέγχονται μέσω ενός αυτόματου μηχανισμού για κακόβουλα ή παραπλανητικά σχόλια. Αυτή η υπηρεσία μπορεί να βρίσκεται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τα δεδομένα σας

Εάν αφήσετε ένα σχόλιο, το περιεχόμενό του και τα meta στοιχεία του παραμένουν στην ιστοσελίδα για απεριόριστο χρονικό διάστημα.

Για τους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην ιστοσελίδα (εάν υπάρχει αυτή η λειτουργία), αποθηκεύουμε και διατηρούμε τα στοιχεία που έχουν δηλώσει στο προφίλ τους για απεριόριστο χρονικό διάστημα. Όλοι οι χρήστες έχουν δικαίωμα να δουν, επεξεργαστούν ή να διαγράψουν τα στοιχεία τους, οποιαδήποτε χρονική στιγμή (εκτός από το όνομα χρήστη, για τεχνικούς λόγους). Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας μπορούν επίσης να δουν και να επεξεργαστούν αυτά τα δεδομένα.

Τα δεδομένα στην υπηρεσία Google Analytics διατηρούνται για 26 μήνες. Με το πέρας των 26 μηνών τα δεδομένα διαγράφονται αυτόματα.

Ποιά είναι τα δικαιώματά σας

Αν έχετε λογαριασμό, έχετε γραφτεί σε ενημερωτικά δελτία (newsletter) έχετε συμμετάσχει σε ψηφοφορία / έρευνα ή έχετε αφήσει σχόλιο, μπορείτε να ζητήσετε μια εξαγωγή των δεδομένων σας που έχουμε αποθηκευμένα, συμπεριλαμβανομένων όλων των δεδομένων που μας έχετε παράσχει. Επίσης μπορείτε να ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αυτό δεν συμπεριλαμβάνει ότι στοιχεία σας χρησιμοποιούνται για διαχειριστικούς, νομικούς / φορολογικούς ή λόγους ασφάλειας.

Ερωτήσεις ή Αιτήματα

Οποιαδήποτε ερώτηση ή αίτημα σας σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα μπορείτε να το αποστείλετε στο cc@ermis.email ή μέσω της σελίδας επικοινωνίας του helleniccheerleadingfederation.gr.

Θεσμικό πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων

Ελλάδα: Νόμος 2472/1997, Νόμος 3471/2006
Κανονιστικές πράξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Ευρωπαϊκή Ένωση: Οδηγία 95/46/ΕΚ, 2002/58/ΕΚ, 2009/136/ΕΚ