Υποδοχή «ηρώων» στις πρωταθλήτριες Ευρώπης του Τσιρλίντινγκ

Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

Υποδοχή «ηρώων» στις πρωταθλήτριες Ευρώπης του Τσιρλίντινγκ

Υποδοχή «ηρώων» επεφύλαξαν γονείς και φίλοι των θριαμβευτών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τσιρλίντινγκ που πραγματοποιήθηκε στη Βερόνα της Ιταλίας.

Κατά την άφιξη των «χρυσών» ομάδων του ελληνικού Τσιρλίντινγκ περίμεναν περίπου 400 άτομα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριο Βενιζέλος» και αποθέωσαν τους αθλητές για τις τεράστιες επιτυχίες τους. Με ελληνικές σημαίες, κόρνες και λουλούδια στήθηκε μία μεγάλη γιορτή στο αεροδρόμιο προς τιμήν των κοριτσιών που έγραψαν Ιστορία σε μάλιστα μία επετειακή χρονιά.

Είκοσι χρόνια μετά τη δημιουργία του αθλήματος από τον σύλλογο των Αμαζόνων, η Ελλάδα έκανε ρεκόρ μεταλλίων σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχοντας κατακτήσει συνολικά 10 μετάλλια από τους συλλόγους Ελληνικό Αστέρι, Αμαζόνες, Υάδες και Αθλητικός Σύλλογος Τρικάλων Εύαθλοι.  

Με πτήση Τσάρτερ από την Βερόνα και τέσσερα από τα 10 συνολικά κύπελλα που κατέκτησε η χώρα μας σε περίοπτη θέση, έφτασαν οι πρωταθλητές Ευρώπης στην Ελλάδα. Κατά την άφιξή τους το αεροδρόμιο σύστηκε και το σύνθημα «το πήραμε, το πήραμε το Ευρωπαϊκό» ηχούσε δυνατά.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη, όπως και το αίσθημα της χαράς για όλα αυτά που πέτυχαν οι ελληνικές ομάδες στην Βερόνα. Στο αεροδρόμιο ήρθε και η κάμερα της ΕΡΤ για να καταγράψει αυτό το μεγάλο γεγονός.

Τα χαμόγελα, η συγκίνηση όλων ήταν κάτι πρωτόγνωρο καθώς ουδέποτε στο Τσιρλίντινγκ είχε πραγματοποιηθεί μία τέτοια υποδοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πτήση Τσάρτερ από την Βερόνα ταξίδεψαν οι αθλήτριες των Αμαζόνων που χάρισαν στην Ελλάδα τρία κύπελλα, το «ασημένιο» δίδυμο των Εύα Βενέτη – Ασημινα Κουβελετσου  (Αθλητικός Σύλλογος Τρικάλων Εύαθλοι) και το ΑΓΟΠ Μυρτάλη.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp