Στο Ρέθυμνο το Κύπελλο Ελλάδος 2020

Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

#CheeRethymno #CheerChallenge

Δελτίο Τύπου Νο 31
Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Στην μαγευτική Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading σε συνεργασία με τον σύλλογο Τέχνη και Άθληση Ρεθύμνου, τον Δήμο Ρεθύμνου και την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν το 3ο Κύπελλο Ελλάδος στο άθλημα του Cheerleading. Μετά τις δύο επιτυχημένες διοργανώσεις σε Θεσσαλονίκη (2018) και Τρίκαλα (2019), η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση του αθλήματος, θα βρεθεί στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας το τριήμερο 20-22 Μαρτίου 2020.

Η πολύ δύσκολη διαδικασία διεξαγωγής του Κυπέλλου αποτελεί μία δοκιμασία-πρόκληση για τους συμμετέχοντες καθώς θα διδαχθούν μία έως τρεις χορογραφίες ενός λεπτού από καταξιωμένους εκπαιδευτές κριτές από το εξωτερικό και την επόμενη μέρα καλούνται να διαγωνιστούν σε αυτές. Για το λόγο αυτό, όλες οι ομάδες διαγωνίζονται με ίσους όρους μεταξύ τους, καθώς δεν κρίνονται για την χορογραφία αλλά για την εκτέλεση αυτής.

Τις χορογραφίες θα διδάξουν και θα βαθμολογήσουν τέσσερις κορυφαίοι προπονητές κριτές από το εξωτερικό. Για τρίτη χρονιά ο Tim Aafjes από την Ολλανδία θα είναι αρμόδιος για την Cheer Hip Hop κατηγορία, ενώ η Anna Andriyenko από την Ουκρανία θα αναλάβει το απαιτητικό Cheer Freestyle Pom. Την αγωνιστική κατηγορία Cheer Jazz θα κρίνει η Ruth Bogusch (Αυστρία) , ενώ προπονητής έκπληξη αναμένεται για την Cheerleading all girls & coed που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον ελληνικό θεσμό του Κυπέλλου. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλήτριες και αθλητές απ’ όλα τα σωματεία-μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading,  στις ηλικιακές κατηγορίες Senior, Junior, Junior B και Junior A στα ομαδικά αγωνίσματα Cheer Freestyle Pom, Cheer Hip Hop, Cheer Jazz, Cheerleading All Girls και Cheerleading Coed.

Φέτος το κύπελλο θα λειτουργήσει και ως πρόκριση για της παρακάτω κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: Cheerleading all girls Senior (1 ομάδα), Cheerleading all girls Junior (2  ομάδες), Cheerleading coed Senior (1 ομάδα), Cheerleading coed Junior (1 ομάδα), Cheer Jazz Senior (1 Ομάδα).

Τέλος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και στο Ρέθυμνο, θα πραγματοποιηθεί Flush Mob χορογραφία σε κεντρικό σημείο της πόλης, προκειμένου οι κάτοικοι και οι τουρίστες του νησιού να δούνε, να θαυμάσουν και να γνωρίσουν το άθλημα του cheerleading.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp