Στις καλύτερες ομάδες του κόσμου η Ελλάδα!

Featured, Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

Δελτίο Τύπου
Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Στις καλύτερες ομάδες του κόσμου η Ελλάδα!

Μετάλλιο και πολλές διακρίσεις για τις εθνικές ομάδες
στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading

Εντυπωσιακά τα ελληνικά επιτεύγματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading 2024, που πραγματοποιήθηκε στο ESPN World Wide of Sports στο Ορλάντο της Αμερικής. Οι εθνικές ομάδες κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν κόντρα σε μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος με αποκορύφωμα το χάλκινο Παγκόσμιο μετάλλιο από το ζευγάρι Γερογιάν-Θανάση στην κατηγορία Cheer Hip Hop.

Δύο βήματα μακριά από το βάθρο των μεταλλίων και την 5η θέση στον κόσμο, έφτασε η Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2023 ομάδα Senior Jazz που ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια με τις εντυπωσιακές της επιδόσεις και χορογραφίες.  

Συνολικά από τις 7 ελληνικές συμμετοχές που έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading, οι 6 κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς της διοργάνωσης. Η ομάδες Senior Hip Hop και Junior Cheerleading All Girls κατέκτησαν την 7η θέση στις αντίστοιχες κατηγορίες και ένα βήμα πίσω τους στην 8η θέση τερμάτισε η ομάδα Youth Pom και το ζευγάρι Senior Pom Αποστολάτου-Ανδρεανίδου.

Στην παραδοσιακά απαιτητικότερη και πολυπληθέστερη κατηγορία του Cheer Pom με συμμετοχές από 19 χώρες, η ομάδα Senior Pom παρά την εντυπωσιακή και άρτια εκτελεσμένη χορογραφία δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

H κατάταξη των ελληνικών συμμετοχών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading:

3η θέση Senior Hip Hop Double (Άννα Γερογιάν- Θωαμή Θανάση)
5η θέση Senior Jazz
7η θέση Senior Hip Hop
7η θέση Junior Cheerleading All Girls
8η θέση Youth Pom
8η θέση Senior Pom Double (Αποστολάτου – Ανδρεανίδου)
Senior Pom

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp