Στην Κρήτη το Κύπελλο Ελλάδος 2023 και η European Cheer League

Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

Δελτίο Τύπου

Κυριακή 26  Φεβρουαρίου 2023

Στην Κρήτη το Κύπελλο Ελλάδος 2023

και η European Cheer League

3-5 Μαρτίου 2023 στο Ηράκλειο – #cheerchallenge

Στο Ηράκλειο της Κρήτης θα διεξαχθεί το Κύπελλο Ελλάδος 2023 του Cheerleading, το τριήμερο 3-5 Μαρτίου 2023. Πάνω από 500 αθλητές και αθλήτριες από 14 σωματεία-μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading από όλη την Ελλάδα, θα βρεθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» για να διαγωνιστούν στο #cheerchallenge!

To #cheerchallenge:  

Τις χορογραφίες θα διδάξουν και θα κρίνουν καταξιωμένοι προπονητές από το εξωτερικό. Από την Σλοβενία έρχεται για ακόμα μία χρονιά στην Ελλάδα η Mateja Grbec. Για 2η φορά στην Ελλάδα θα βρεθεί και ο Βρετανός Jonathan Rattigan. Το πάνελ των κριτών-προπονητών θα συμπληρώσουν από την Σλοβενία η Sasa Stiftar, η Nina Zvizdalo και η Julie Baillieu από το Βέλγιο.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να φέρουν εις πέρας την πρόκληση του Κυπέλλου Ελλάδος καθώς τη Παρασκευή και το Σάββατο θα διδαχθούν τις χορογραφίες από τους coaches που θα έρθουν από το εξωτερικό και την Κυριακή θα διαγωνιστούν και θα κριθούν σε αυτές.

Το διαγωνιστικό σκέλος περιλαμβάνει την εκμάθηση και διαγωνιστική συμμετοχή στις αγωνιστικές κατηγορίες Cheer Freestyle Pom, Cheer Hip Hop, Cheer Jazz, Cheerleading All Girls.

Παράλληλα με το Κύπελλο Ελλάδας θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της European Cheer League  που αφορά προκρίσεις ζευγαριών και ομάδων για το 2024 μαζί με το CHEER OPEN CRETA CUP 2023 που διοργανώνεται για πρώτη φορά.

Τέλος, οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλης, της οποίας θα  ηγηθεί η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, θα ξεκινήσει από την πλατεία Λιονταριών και θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα γίνει το παραδοσιακό cheer party.

Το Κύπελλο Ελλάδος 2023 είναι υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading και την  Περιφέρεια Κρήτης,  με την υποστήριξη του Δήμου  Ηρακλείου. Χορηγοί: Blue Star Ferries, ANEK Lines, Heraklion Arena 2 Aorakia, Chronoteam, Elegrad,.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp