Στην κορυφή της Cheer League οι Ελληνικές Ομάδες!

Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

Δελτίο Τύπου
Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Προκρίσεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading
στην Ιταλία

Στις κορυφαίες ομάδες της Ευρωπαϊκής Cheer League κατατάχθηκαν οι ομάδες των Ελληνικών Συλλόγων και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading 2023, που θα διεξαχθεί στην Βερόνα της Ιταλίας από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι και στις 4 κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα έχουμε ελληνική συμμετοχή στα ζευγάρια, με τις  αθλήτριες από το Ελληνικό Αστέρι και τους Εύαθλους Τρικάλων, καθώς η πρόκριση σε αυτή την κατηγορία γίνεται αποκλειστικά μέσω ECL.

Το αξιοθαύμαστο για τις ελληνικές ομάδες  είναι πως στις 10 αγωνιστικές κατηγορίες της Cheer League, οι τρεις είχαν ελληνική πρωτιά και έξι στο σύνολο, χάρισαν ελληνική πρόκριση!

Στις ομαδικές κατηγορίες Team Cheer Freestyle Pom, Senior και Junior οι αθλήτριες του συλλόγου Αμαζόνες κατέκτησαν την 1η θέση και των δύο ηλικιακών κατηγοριών, ανάμεσα σε 55 και 37 ομάδες αντίστοιχα, ξεπερνώντας βαθμολογικά ευρωπαϊκές ομάδες με παράδοση πολλών ετών, κατακτώντας ξανά  το τρόπαιο του ECL μετά από 9 χρόνια.

Να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες των Αμαζόνων, είχαν ήδη προκριθεί μέσω του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, οπότε εξασφάλισαν δύο επιπλέον προκρίσεις για τις ελληνικές ομάδες, τις οποίες δικαιούνται οι σύλλογοι  Ελληνικό Αστέρι και Τέχνη & Άθληση Ρεθύμνου, με βάση την βαθμολογία  από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2022.

Παρακάτω είναι οι προκρίσεις που πέτυχαν οι Ελληνικές ομάδες μέσα από την Ευρωπαϊκή Λίγκα:

Senior – Team Cheer Freestyle Pom
Αμαζόνες (Διπλή πρόκριση)

Junior – Team Cheer Freestyle Pom
Αμαζόνες Ηλιούπολης L3 (Διπλή πρόκριση)

Senior – Double Cheer Pom
Ανδρεανίδου Νίνα – Αποστολάτου Κατερίνα (Ελληνικό Αστέρι)

Junior – Double Cheer Pom
Παπατκούδη Παρασκευή – Πάτου Ανθια (Ελληνικό Αστέρι)

Senior – Double Cheer Hip Hop
Κουβελέτσου Ασημίνα – Βενέτη Ευαγγελία (Εύαθλοι Τρικάλων)

Junior – Double Cheer Hip Hop
Αποστολίδου Έλενα – Παυλίδου Μαρία Παρθένα (Ελληνικό Αστέρι)       

Εξαιρετικές επιδόσεις επίσης, πέτυχαν οι ομάδες από τις Αποσπερίδες (2η και 4η θέση),  το Ελληνικό Αστέρι (2η & 4η θέση), τις Ελληνικές Σταγόνες (3η και 4η θέση),  και την Α.Γ.Ο.Π. Μυρτάλη (6η θέση), γεγονός που δείχνει την ανοδική πορεία που διαγράφουν οι ελληνικές ομάδες στα πλαίσια των Διεθνών διοργανώσεων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp