Στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading το 2021

Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

Δελτίο Τύπου Νο 28
Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Μεγάλη επιτυχία για τις ελληνικές ομάδες με 4η και 5η θέση στα ζευγάρια

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading το 2021, όπως ανακοινώθηκε επίσημα στην Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που έλαβε χώρα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, στο πλαίσιο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Aljaz Britvic, αναφέρθηκε και στην διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ζευγαριών που είχε διεξαχθεί στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), τον Δεκέμβριο του 2018:

«…Για 2η φορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζευγαριών της ECU πραγματοποιήθηκε ως ξεχωριστή διοργάνωση στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018 στην Ελλάδα και την Αθήνα. Ως διοργανωτής η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading έκανε εξαιρετική δουλειά και φιλοξένησε 139 ζευγάρια από 16 χώρες».

Από την μεριά της η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλή την Γενική Γραμματέα, Ευαγγελία Κρητικού ανταπάντησε:

«Ευχαριστούμε πολύ για την μεγάλη τιμή που μας κάνετε να διοργανώσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading του 2021. Με βάση το Ευρωπαϊκό Ζευγαριών, λαμβάνουμε υπόψιν πόσο σημαντική είναι μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και την προσοχή που πρέπει να επίδειξουμε σε ένα τέτοιο γεγονός. Η Ελληνική Ομοσπονδίας Cheerleading δεσμεύεται να δουλέψει σκληρά και να κάνει το καλύτερο δυνατό. Ευχόμαστε να σας δούμε όλους στην Αθήνα».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ελληνική αποστολή στην Ρωσία και την Αγία Πετρούπολη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2019. Από το Ελληνικό Αστέρι οι αθλήτριες Αποστολάτου – Μπαϊρακταρίδου κατέκτησαν την 4η θέση στο Junior Cheer Freestyle Pomκαι οι Συμεωνίδου – Καραμυτηλίου την 4η θέση στο Senior Cheer Freestyle Pom. Το ζευγάρι από τους Εύαθλους Τρικάλων, Θεοχάρης- Βενέτη, κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία Senior Cheer Hip Hop.

Η ελληνική ομοσπονδία cheerleading συγχαίρει τους αθλητές για την εξαιρετική τους επίδοση καθώς και τα σωματεία για την στήριξη που προσφέρουν στους αθλητές τους.

Μαζί με την αθλητική αναγνώριση ευχόμαστε αυτές οι διακρίσεις να είναι η αρχή για μία νέα εποχή που θα ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά το άθλημά μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τα αποτελέσματα στις κατηγορίες που συμμετείχε η Ελλάδα:

Senior Cheer Freestyle Pom Doubles

1η Αυστρία
2η Σλοβενία
3η Ρωσία
4η ΕΛΛΑΔΑ (Συμεωνίδου-Καραμυτηλίου / Ελληνικό Αστέρι)
5η Κροατία
6η Εσθονία
7η Λευκορωσία
8η Πολωνία
9η Ιταλία
10η Τσεχία
11η Ουγγαρία
12η Αζερμπαϊτζάν

Senior Cheer Hip Hop Doubles

1η Ουκρανία
2η Ρωσία
3η Σλοβενία
4η Γεωργία
5η ΕΛΛΑΔΑ (Θεοχάρης- Βενέτη/Εύαθλοι Τρικάλων)
6η Γερμανία
7 Τσεχία
8 Κροατία
9 Πολωνία
10 Σερβία
11 Εσθονία
12 Βοσνία Ερζεγοβίνη

Junior Cheer Freestyle Pom Doubles

1η Ρωσία
2η Λευκορωσία
3η Σλοβενία
4η ΕΛΛΑΔΑ (Αποστολάτου-Μπαϊρακταρίδου /Ελληνικό Αστέρι)
5η Κροατία
6η Αυστρία
7η Πολωνία
8η Τσεχία

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp