Στην Αμερική για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η ελληνική αποστολή του Cheerleading

Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

Δελτίο Τύπου Νο 21
Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ελληνικό ζευγάρι σε παγκόσμια διοργάνωση

Στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βρίσκεται η ελληνική αποστολή του Cheerleading, προκειμένου να λάβει μέρος για πρώτη φορά στα χρονικά, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading 2019 που διεξάγεται 24 με 26 Απριλίου στο Walt Disney World® Resort.

Το ζευγάρι από τον Αθλητικό Σύλλογο Εύαθλοι Τρικάλων, Φίλιππος Θεοχάρης και Ευαγγελία Βενέτη, που στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ζευγαριών τον Δεκέμβριο στην Αθήνα είχαν λάβει την 3η θέση, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην κατηγορία SeniorCheerHipHop. Να τονίσουμε πως παρότι το ελληνικό cheerleading απαριθμεί πλήθος διακρίσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το ζευγάρι από τα Τρίκαλα θα είναι η πρώτη ελληνική συμμετοχή σε παγκόσμια διοργάνωση. Τους δύο αθλητές συνοδεύει η προπονήτριά τους Γιούλια Πατεράκη και ο πρόεδρος του συλλόγου από τα Τρίκαλα, Σταύρος Σούλιος.

Της ελληνικής αποστολής στην Αμερική ηγούνται ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλης Φουντεδάκης και το μέλος και νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Ζουμπούλης. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Έλληνες εκπρόσωποι, θα λάβουν μέρος, ως επίσημοι καλεσμένοι, στην γενική συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων.

«Είναι τεράστια τιμή και χαρά για όλα τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος η Ελλάδα έχει παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading με τη συμμετοχή του ζευγαριού από τα Τρίκαλα, το οποίο ελπίζουμε να δούμε στην πρώτη οχτάδα της κατηγορίας που διαγωνίζεται, δεδομένης και της θέσης που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας θα έχει τη δυνατότητα να λάβει μέρος ενεργά στη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, βοηθώντας έμπρακτα στην εξέλιξη και ανάπτυξη του αθλήματος, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Θα μας δοθεί η ευκαιρία να συναντηθούμε και να συναγωνιστούμε με ομάδες υψηλού επιπέδου», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μιχάλης Φουντεδάκης, κατά την αναχώρηση της Ελληνικής αποστολής για την Αμερική.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp