Πρωταθλήτριες Ευρώπης στην Cheer League οι Αμαζόνες

Δελτία Τύπου Σωματείων

Δελτίο Τύπου
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Πρωταθλήτριες Ευρώπης

στην Cheer League οι Αμαζόνες

Senior & Junior Team Cheer Freestyle Pom

Στην 1η θέση της Cheer League σε δύο κατηγορίες κατατάχθηκαν οι αθλήτριες του cheerleading από το σύλλογο Αμαζόνες (Βάρης & Ηλιούπολης) για το έτος 2022, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Cheerleading.

Οι αθλήτριες των Αμαζόνων κατέκτησαν την 1η θέση και των δύο ηλικιακών κατηγοριών Senior και Junior, στο ομαδικό Team Cheer Freestyle Pom, ανάμεσα σε 55 και 37 ομάδες αντίστοιχα, ξεπερνώντας βαθμολογικά ευρωπαϊκές ομάδες με παράδοση πολλών ετών, κατακτώντας ξανά  το τρόπαιο του ECL μετά από 9 χρόνια.

Οι Πρωταθλήτριες της Cheer League, Αμαζόνες, εξασφάλισαν την πρόκριση τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading 2023, που θα διεξαχθεί στην Βερόνα της Ιταλίας από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.

Να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες των Αμαζόνων, είχαν ήδη προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading  μέσω του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, οπότε εξασφάλισαν δύο επιπλέον προκρίσεις για τα ελληνικά χρώματα.

Η υπεύθυνη του συλλόγου Αμαζόνες, Ευαγγελία Κρητικού σχετικά με την κατάταξη του συλλόγου στην Cheer League ανέφερε: «Είμαι υπερήφανη για τις αθλήτριες, τους προπονητές και την διοίκηση του συλλόγου μας. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια τόσων χρόνων που μας έχουν φέρει σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη και οι ομάδες μας μπορούν πλέον να διεκδικούν και να έχουν αξιώσεις σε Διεθνείς αγώνες.

Επόμενοι στόχοι η εκπροσώπηση της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Βερόνα (Ιταλία) αλλά και σε εγχώριο επίπεδο το Κύπελλο Ελλάδος στη Κρήτη και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Αθήνα».

Senior – Team Cheer Freestyle Pom

1η θέση: Αμαζόνες (Διπλή πρόκριση στο Ευρωπαϊκό)

Junior – Team Cheer Freestyle Pom

1η θέση: Αμαζόνες Ηλιούπολης L3 (Διπλή πρόκριση στο Ευρωπαϊκό)

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp