Παρουσίαση για το άθλημα του Cheerleading

Δελτία Τύπου Σωματείων

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, στο γήπεδο ΜΕΝΤ, η εκδήλωση «Ημέρα Γνωριμίας με τον ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΟΡΟ – CHEERLEADING, Βιωματική Δράση».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης μέσω του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «Ελληνικό Αστέρι» και με άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ., στα πλαίσια συνεργασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας και αναζήτησης καινοτόμων μεθόδων διδακτικής της Φυσικής Αγωγής στα Δημοτικά Σχολεία.

Το Cheerleading είναι ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο άθλημα, που συνδυάζει πολλές αθλητικές δεξιότητες και στοιχεία από τεχνικές χορού, ενώ πρόκειται αναμφίμβολα για ένα άθλημα που προωθεί θεμελιώδεις αξίες του αθλητισμού όπως το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα και το ομαδικό πνεύμα. Όλα τα παραπάνω οφέλη φρόντισαν να αναδείξουν οι ομάδες του Ελληνικού Αστεριού Jazz Senior Pandora, Cheerleading Junior Cygnus/Orion, Senior Double Freestyle Pom (οι Εθνικές μας Ομάδες που έχουν κατακτήσει πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις – Πρωταθλητές Ευρώπης 2022 & 2023) που παρουσίασαν τα αγωνιστικά τους προγράμματα.

Τέλος στο πλαίσιο της γνωριμίας με το άθλημα, έλαβαν χώρα και διάφορες διαδραστικές δραστηριότητες, επιτρέποντας στους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων Ανατολικής Θεσσαλονίκης να γνωρίσουν πιο έντονα και βιωματικά το άθλημα!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ.Ευάγγελο Κελεσίδη, την υπεύθυνη Φ.Α.ΣΧ.Α. κα Κώμη Κονακλή για τη πρόταση συνδιοργάνωσης της δράσης, τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και τις Διευθύνσεις των σχολείων για τη στήριξη της διοργάνωσης, τους αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών μας ομάδων καθώς τους μαθητές και μαθήτριες για την θερμή υποδοχή τους!

Ήταν τιμή μας να συμμετέχουμε στην εκδήλωση!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp