Με συμμετοχή ρεκόρ για την Ελλάδα αρχίζει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Cheerleading

Featured, Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

Με συμμετοχή-ρεκόρ στην Ιστορία του ελληνικού Cheerleading, αρχίζει σήμερα Παρασκευή το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου έχει συγκεντρώσει στο Όσλο τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη και το ερχόμενο τριήμερο το θέαμα αναμένεται μοναδικό.

Με παρακαταθήκη τα 10 μετάλλια που κατέκτησε η Ελλάδα πέρυσι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βερόνα, τις μεγάλες διακρίσεις στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και την ραγδαία ανάπτυξη του αθλήματος είχαν ως αποτέλεσμα να γίνει ελληνική… απόβαση στη Νορβηγία!

Συνολικά με τα ελληνικά χρώματα θα αγωνιστούν 342 αθλητές – αθλήτριες με  26 ομάδες και 4 ζευγάρια. Η χώρα μας είναι έτοιμη να αγωνιστεί και να διεκδικήσει νέες διακρίσεις και μετάλλια σε ακόμα μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading θα πραγματοποιηθεί στο Oslofjord Convention Center με τη συμμετοχή 195 ομάδων και 3.850 αθλητών/τριών του Cheerleading από 23 χώρες. Με τα ελληνικά χρώματα θα αγωνιστούν 26 ομάδες και 4 ζευγάρια.

Οι χώρες που λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση είναι: Αυστρία, Βέλγιο, Εσθονία, Γερμανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Ρουμανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Μολδαβία, Νορβηγία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σκωτία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία.

Η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Ευαγγελία Κρητικού, κατά την αναχώρηση των εθνικών ομάδων από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ανέφερε:
«Οι ελληνικές επιτυχίες σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, έχουν ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών. Με προσήλωση στους στόχους μας, οι εθνικές ομάδες αναχωρούν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading στο Όσλο. Η Ελλάδα διαθέτει μία από τις πολυπληθέστερες αποστολές στη διοργάνωση. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας και να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες διακρίσεις. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλες τις Ελληνικές Ομάδες».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp