ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΡΛΙΝΤΙΝΓΚ

Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

Νέο γήπεδο διεθνών προδιαγραφών για το Τσιρλίντινγκ στην Αθήνα!

Εξαιρετικά ευχάριστες ήταν οι εξελίξεις για το ελληνικό Cheerleading, μετά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε εχθές ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της ΕΟΤ-ΑΟΧ κος Μιχάλης Φουντεδάκης.

H Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading ευχαριστεί θερμά τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι στέκεται δίπλα σε όλα τα αθλήματα, δίνοντάς τους την ώθηση που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους νέους στον αθλητισμό. Η θέλησή του για επίλυση σημαντικών και χρόνιων προβλημάτων είναι αυτή που έχει οδηγήσει τον αθλητικό κόσμο της χώρας αρκετά βήματα μπροστά, στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται και η πρωτοβουλία για τη νέα αυτή εγκατάσταση, καθώς και τις γενικότερες παρεμβάσεις στους χώρους του ΟΑΚΑ, οι οποίες θα καταστήσουν και πάλι το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών ως σημαντικό προορισμό για τη διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε από τον κ. Αυγενάκη το πρόγραμμα ανέγερσης υπερσύγχρονης αθλητικής εγκατάστασης δίπλα στο ποδηλατοδρόμιο, που θα χρησιμοποιείται από το Χάντμπολ, την Ξιφασκία και το Τσιρλίντινγκ. Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε ότι η νέα εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί με ταχύς ρυθμούς, δεδομένου ότι διαθέτει μελετοκατασκευή και ρυθμίσεις ψηφισμένες στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading κος Μιχάλης Φουντεδάκης σχολίασε. «Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Cheerleading, καθώς η ομοσπονδία μας θα μπορεί να αναλαμβάνει περισσότερες διοργανώσεις διεθνούς βεληνεκούς, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Αθήνα, ενώ παράλληλα η δυνατότητα για στέγαση των εθνικών μας ομάδων, θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μας. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα υπάρξει εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της ομοσπονδίας μας με τις ομοσπονδίες Χάντμπολ και Ξιφασκίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού: Συμφωνία όλων σε όλα: το κλειστό του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό με χρήση και από την ΕΟΚ και άμεση ανέγερση εγκατάστασης πολλαπλών χρήσεων για Ξιφασκία, Χάντμπολ, Τσιρλίντινγκ. Ευρεία σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού με την ΕΟΕ, τις Ομοσπονδίες, την ΚΑΕ ΠΑΟ και το ΟΑΚΑ και πλήρης ικανοποίηση για το ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο της ΚυβέρνησηςΈπειτα από ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και το κυβερνητικό σχέδιο, με μέριμνα του Πρωθυπουργού, που παρουσίασε στους παριστάμενους για την άμεση κατασκευή νέας εγκατάστασης εντός του Ολυμπιακού Σταδίου, επήλθε συμφωνία και ξεπεράστηκε κάθε ένσταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ομοσπονδιών που χρησιμοποιούν χώρους του κλειστού συγκροτήματος στο ΟΑΚΑ και αφορούσαν στην παραχώρησή του, για 49 χρόνια, στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: * Μανώλης Κολυμπάδης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΕ)* Μανώλης Κατσιαδάκης (Πρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας)* Γιάννης Λιγνός (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας)* Βαγγέλης Λιόλιος (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης)* Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης)* Μάικ Φουντεδάκης (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ – Αθλητικός Ομαδικός Χορός)* Παναγιώτης Μπόμης (Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ομίλου Γιαννακόπουλου)* Βασίλης Παρθενόπουλος (Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός)* Ντίνος Σταύρος (Διευθυντής Λειτουργίας ΚΑΕ Παναθηναϊκός)* Κωνσταντίνος Χαλιορής (Συντονιστής Γενικός Διευθυντής ΟΑΚΑ)* Βασίλης Ιεραπετρίτης (Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΟΑΚΑ).

Ο κ. Αυγενάκης ανέλυσε στους προέδρους των Ομοσπονδιών Ξιφασκίας, Χειροσφαίρισης και Τσιρλίντινγκ την ολιστική πρόταση για την ανέγερση, εντός ενός χρόνου, σε έκταση δίπλα στο Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, μιας νέας υπερσύγχρονης εγκατάστασης πολλαπλών χρήσεων με Μελετοκατασκευή και ρυθμίσεις ψηφισμένες στη Βουλή, οι οποίες θα επιτρέψουν να ολοκληρωθεί ταχύτατα. Έτσι, θα λυθούν τα ζωτικά θέματα προπόνησης και αγώνων της ξιφασκίας, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιείται ως έδρα των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών στο Χάντμπολ και φυσικά να φιλοξενεί διεθνείς διοργανώσεις του Τσιρλίντινγκ, της Γυμναστικής κλπ.

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι η διάταξη για τη Σύμβαση Παραχώρησης στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός του κλειστού συγκροτήματος στο ΟΑΚΑ, η οποία θα περάσει από τη Βουλή τις προσεχείς ημέρες, εξασφαλίζει και την Ομοσπονδία μπάσκετ η οποία παραμένει αδαπάνως στα νυν γραφεία της και θα χρησιμοποιεί την εγκατάσταση για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών, για τις προπονήσει των κλιμακίων κλπ«Στόχος της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και φυσικά δική μας ήταν και είναι η οποιαδήποτε συμφωνία παραχώρησης να μην δημιουργεί προβλήματα στα υπόλοιπα αθλήματα. Φροντίζουμε -και το αποδεικνύουμε καθημερινά- όλα τα αθλήματα χωρίς ουδεμία εξαίρεση.

Η συμφωνία παραχώρησης του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό είναι προς όφελος όλων και είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει συνολικά το ελληνικό μπάσκετ να αναπτυχθεί εκ νέου και να πάει ακόμα ψηλότερα.Θεωρώ πως έχουμε ήδη την τεχνογνωσία από το παράδειγμα με την ΚΑΕ ΑΕΚ και το κλειστό των Άνω Λιοσίων και είμαι βέβαιος πως και με τον Παναθηναϊκό, αλλά και με άλλες ομάδες και αντίστοιχες εγκαταστάσεις μας όλα θα εξελιχθούν εξίσου καλά ως προς την αξιοποίησή τους.

Επιδίωξη μας ήταν να μην είναι κανένα άθλημα δυσαρεστημένο, και πιστεύω ότι το καταφέρνουμε. Ευχαριστώ όλους σας για την θετική διάθεση να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις», είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Κολυμπάδης εκ μέρους της ΕΟΕ δήλωσε ότι «η μητέρα όλων των Ολυμπιακών ερασιτεχνικών αθλημάτων αίρει κάθε επιφύλαξη που είχε εκφράσει, εφόσον και τα μέλη μας –οι Ομοσπονδίες- καλύπτονται από τις λύσεις και είναι ικανοποιημένα».Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκπρόσωποι της Ξιφασκίας. Διευκρίνισαν –εκ νέου- ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την αξιοποίηση της Ολυμπιακής εγκατάστασης από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά εξέφραζαν «κραυγή αγωνίας» για το άθλημά τους, για το οποίο τώρα βρέθηκε λύση, που τους βρίσκει σύμφωνους, συμπληρώνοντας ότι εμπιστεύονται πλήρως την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Χαρούμενος και ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, που οι Εθνικές ομάδες χάντμπολ θα αποκτήσουν επιτέλους έδρα στην πρωτεύουσα! Υπογράμμισε πως η νέα σοβαρή και παραγωγική αθλητική υποδομή στο ΟΑΚΑ (σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του Κέντρου Υγρού Στίβου, την αξιοποίηση των τένις, την αλλαγή των ταρτάν των στίβων, ύψους 5,5 εκατ. που οσονούπω υπογράφεται με την Περιφέρεια Αττικής και την συντήρηση των έργων Καλατράβα, μαζί με όλες τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που έχουν ανακοινωθεί και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης), το αναβαθμίζουν και το ολοκληρώνουν ως σύγχρονο αθλητικό πόλο και τοπόσημο.

Οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός επισήμαναν ότι οι πρώιμες αντιδράσεις των Ομοσπονδιών και της ΕΟΕ αδικούσαν την προσπάθεια του Υφυπουργού και της Κυβέρνησης, οι οποίοι έψαχναν τις καλύτερες λύσεις και τώρα τις παρουσίασαν.Έκαναν λόγο για «ιστορική συμφωνία, καθώς το γήπεδο αποτελεί το βασικό θεμέλιο για την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία ενός συλλόγου. Του γηπέδου στο οποίο έχουν γραφτεί χρυσές σελίδες από το τμήμα καλαθοσφαίρισης που εδώ και δεκαετίες κρατά ψηλά το αθλητικό λάβαρο της χώρας με συνέπεια, σεβασμό και ευθύνη απέναντι στους Έλληνες φιλάθλους» και ευχαρίστησαν θερμά τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και όλη την Κυβέρνηση.Παράλληλα, σε εξαίρετο κλίμα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, συμφώνησαν ότι Παναθηναϊκός και Εθνικές ομάδες είναι ταυτόσημες έννοιες και πως η συμφωνία παραχώρησης των εγκαταστάσεων είναι προς όφελος όλου του ελληνικού μπάσκετ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp