Εντυπωσίασε η Ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading στο Ελσίνκι

Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

Δελτίο Τύπου Νο 13
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Εντυπωσίασε η Ελληνική αποστολή
στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Cheerleading
στο Ελσίνκι

Δύο ομάδες από τις Αμαζόνες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading που πραγματοποιήθηκε στο Ice Hall του Ελσίνκι το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2018.

Στην διοργάνωση που έλαβαν μέρος πάνω από 3.000 αθλήτριες από 26 χώρες, παρουσιάστηκαν 150 χορογραφίες σε 2 ηλικιακές και αγωνιστικές κατηγορίες, JUNIOR & SENIOR.

«Οι δύο ελληνικές ομάδες, δεδομένου και του υψηλού ανταγωνισμού της διοργάνωσης, πραγματοποίησαν πολύ καλές και άρτιες χορογραφίες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τις θέσεις που κατέλαβαν οι ομάδες μας και πλέον στοχεύουμε βήμα-βήμα να γινόμαστε καλύτεροι για το μέλλον των αθλητών και του ελληνικού cheerleading», ανέφερε η υπεύθυνη αθλητικών διοργανώσεων της ελληνικής ομοσπονδίας cheerleading, Ευαγγελία Κρητικού.

Οι Αμαζόνες κατέλαβαν την 15η θέση με συγκομιδή 326,5 βαθμών στην κατηγορία Junior Free style pom και την 17η θέση με 334 βαθμούς στην μεγαλύτερη ηλικιακά κατηγορία Senior Free style pom.

Δύο ομάδες από την Ρωσία και μία από την Νορβηγία κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις της κατηγορίας Junior και στην αντίστοιχη των Senior η Αυστρία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με τη Σλοβενία και την διοργανώτρια Φιλανδία να ολοκληρώνουν το βάθρο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στις εξέδρες του Helsinki Ice Hall βρέθηκαν και παρακολούθησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading πάνω από 4.000 θεατές. Στη Φινλανδία είχε διεξαχθεί ξανά to Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2010, ενώ να θυμίσουμε πως πέρσι πραγματοποιήθηκε στην Πράγα με τις Greek Drops να τερματίζουν στην 7η θέση στην κατηγορία Senior Cheer Hip Hop.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp