Ελληνικές διακρίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading!

Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

Δελτίο Τύπου

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Ελληνικές διακρίσεις

στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading!

Ιδιαίτερη βράβευση για την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading

Εντυπωσιακές εμφανίσεις για τις ελληνικές ομάδες και τα ελληνικά ζευγάρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading 2023 που διεξήχθη στο Ορλάντο των ΗΠΑ.  

Η ομάδα Senior Cheer Jazz από το Ελληνικό Αστέρι, μετά την 1η θέση που είχε κατακτήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022, αναδείχθηκε 5η στο κόσμο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading 2023.

Την 5η θέση στον κόσμο κατέκτησε και το ζευγάρι Αποστολάτου Κατερίνα και  Ανδρεανίδου Νίνα στην κατηγορία Senior Double Cheer Freestyle Pom. Στην κατηγορία Senior Double Cheer Hip Hop το ζευγάρι των Βενέτη Ευαγγελία και Ευθαλία Ροντογιάννη, από το σύλλογο Εύαθλοι Τρικάλων, κατέλαβαν την 9η θέση στον κόσμο. Τέλος, την 10η θέση στον κόσμο κατέκτησε η ομάδα Cheerleading All Girls από το Ελληνικό Αστέρι.

Ξεχωριστή βράβευση επιφύλασσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Cheerleading προς την Ελληνική Ομοσπονδία για την πρόοδο και τα επιτεύγματα στο άθλημα του Cheerleading. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μιχάλης Φουντεδάκης, μαζί την Γενική Γραμματέα, Ευαγγελία Κρητικού και τον Ειδικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Αθανασιάδη που βρέθηκαν στο ESPN Sports Complex του Ορλάντο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading Μιχάλης Φουντεδάκης δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές για τις διακρίσεις τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading στην Αμερική. Είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματα τους και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε».

Αναφορικά με την βράβευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading συμπλήρωσε: «Ευχαριστούμε την Παγκόσμια Ομοσπονδία και τον πρόεδρο Jeff Webb που μας τίμησαν με το βραβείο National Federation Achievement Award. Οι προσπάθειες μας και η πρόοδος μας όλα αυτά τα χρόνια αναγνωρίζεται και βραβεύεται σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η αγωνιστική δράση όλων των αθλητών και αθλητριών του cheerleading στρέφεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 23-25 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου στην Βερόνα της Ιταλίας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp