ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΣΙΡΛΙΝΤΙΝΓΚ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

Δελτίο Τύπου Νο 46
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Η Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, ενέκρινε την είσοδο εκπροσώπων της Ελλληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ Αθλητικού Ομαδικού Χορού στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η άδεια αυτή δίνεται ετησίως σε όλες τις Ομοσπονδίες οι οποίες έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και δεδομένου ότι η ΕΟΤ – ΑΟΧ έλαβε τη σχετική αναγνώριση τον Ιούνιο 2019, αυτεπάγγελτα συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των ομοσπονδιών που δικαιούνται να λάβουν άδεια εισόδου στα σχολεία.

Οι επισκέψεις επιλεγμένων εκπροσώπων της ΕΟΤ – ΑΟΧ σκοπό έχουν να ενημερώσουν τα παιδιά για το άθλημα του τσιρλίντινγκ με αναφορά στην ιστορία του αθλήματος, στον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς, ενώ μπορεί να υπάρξει και βιωματική προσέγγιση με δραστηριότητες προσομοίωσης, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Οι επισκέψεις αυτές θα γίνονται πάντα σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με την παρουσία του εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής και τηρώντας όλους τους κανόνες που προβλέπονται από τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας η οποία ισχύει για όλα τα αθλήματα.

Σε καμία περίπτωση δε, το Τσίρλιντινγκ δεν αντικαθιστά κάποιο άλλο μάθημα, ΟΥΤΕ μπαίνει ως μάθημα στο σχολείο, όπως λανθασμένα έχει επικοινωνηθεί από μερίδα του Τύπου στο ευρύ κοινό.

Παρακάτω ακολουθεί αυτούσια η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp