Αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Κύπελλο Ελλάδος

Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

#CheeRethymno #CheerChallenge

Δελτίο Τύπου Νο33
Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Περισσότεροι από 400 αθλήτριες/αθλητές, προπονητές του Cheerleading, από 12 σωματεία-μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, θα βρεθούν στο Ρέθυμνο της Κρήτης, το τριήμερο 20-22 Μαρτίου 2020, για την διεξαγωγή του 3ου Κυπέλλου Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος με τις περισσότερες συμμετοχές είναι οι Αμαζόνες (Βάρης-Ηλιούπολης) με 85 αθλήτριες, με τον συνδιοργανωτή σύλλογο Τέχνη και Άθληση Ρεθύμνου να ακολουθεί με 78 συμμετοχές και το Ελληνικό Αστέρι από την Θεσσαλονίκη με 37. Στην ηλικιακή κατηγορία Junior συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών, καθώς 7-10 ομάδες, ανταγωνίζονται στην κάθε αγωνιστική κατηγορία (Freestyle Pom, Hip Hop, Jazz).

Οι σύλλογοι-μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας που θα βρεθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη είναι: Αμαζόνες (Βάρη-Ηλιούπολη), Ελληνικό Αστέρι (Τρίλοφο Θεσσαλονίκης), Νηρηΐδες (Θεσσαλονίκη), Αμπελόκηποι (Αθήνα), Μωβ Κινήσεις (Αίγιο), Πλοηγός Αντιπάρου (Αντίπαρος), Τέχνη Και Άθληση Ρεθύμνου (Κρήτη), ΦΟΗ Αριάδνη (Κρήτη), Αποσπερίδες (Παλαιό Φάληρο), ΑΓΟΠ Μυρτάλη (Περιστέρι), Χοροκίνηση Ναυπλίου (Ναύπλιο).  

Τέσσερις κορυφαίοι προπονητές κριτές από το εξωτερικό, θα βρεθούν στο Ρέθυμνο, προκειμένου να διδάξουν και να βαθμολογήσουν τις χορογραφίες. Για τρίτη χρονιά ο Tim Aafjes από την Ολλανδία θα είναι αρμόδιος για την Cheer Hip Hop κατηγορία, ενώ η Anna Andriyenko από την Ουκρανία θα αναλάβει το απαιτητικό Cheer Freestyle Pom. Την αγωνιστική κατηγορία Cheer Jazz θα κρίνει η Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2019, Ruth Bogusch (Αυστρία), ενώ την πρωτοεμφανιζόμενη κατηγορία στο θεσμό του Κυπέλλου, Cheerleading all girls & coed θα κρίνει η Salima Coleman από τη Γερμανία.  

Να θυμίσουμε ότι η πολύ δύσκολη διαδικασία διεξαγωγής του Κυπέλλου, αποτελεί μία δοκιμασία-πρόκληση για τους συμμετέχοντες καθώς θα διδαχθούν μία έως τρεις χορογραφίες ενός λεπτού από τους καταξιωμένους εκπαιδευτές κριτές από το εξωτερικό και την επόμενη μέρα καλούνται να διαγωνιστούν σε αυτές. Για το λόγο αυτό, όλες οι ομάδες διαγωνίζονται με ίσους όρους μεταξύ τους, καθώς δεν κρίνονται για την χορογραφία αλλά για την εκτέλεση αυτής.  

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp