ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΦΟΥΝΤΕΔΑΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CHEERLEADING ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΦΟΥΝΤΕΔΑΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CHEERLEADING ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ


Η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading ζει μοναδικές στιγμές. Τα 13 μετάλλια που κατέκτησε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποτελεί ρεκόρ για την χώρα μας. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μάικ Φουντεδάκης και η γενική γραμματέας Ευαγγελία Κρητικού με κοινή τους ανακοίνωση ευχαριστούν και συγχαίρουν όλα τα μέλη τους για αυτή την επιτυχία. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Είμαστε περήφανοι για όλες τις αθλήτριες και όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading στη Νορβηγία και εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας.  

Τα 13 μετάλλια και οι υψηλές διακρίσεις αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη και κατατάσσουν την Ελλάδα στις υψηλότερες θέσεις της Ευρώπης ως μεγάλη δύναμη του αθλήματος. Μάλιστα να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα τερμάτισε πρώτη σε πλήθος συγκομιδής μεταλλίων ξεπερνώντας παραδοσιακές υπερδυνάμεις.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στα 2 χρυσά μετάλλια που κατακτήθηκαν στο Όσλο!
Η εθνική ομάδα Senior Cheer Jazz έκανε Παγκόσμιο Ρεκόρ κατακτώντας το χρυσό για 3 διαδοχικά χρόνια στη κατηγορία της! Η αρχή είχε γίνει το 2022 στην Αθήνα όταν η Ελλάδα είχε διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ για να ακολουθήσει το 2023 το… Back to back στην Βερόνα της Ιταλίας και να φτάσουμε φέτος στη Νορβηγία στο Triple Back!
Παράλληλα το ζευγάρι Άννα Γερογιάν και Θωμαή Θανάση με άψογη εκτέλεση της χορογραφίας τους κατέκτησε το χρυσό στην κατηγορία Senior Cheer Hip Hop Doubles. Οι δύο αθλήτριες πριν λίγους μήνες είχαν κατακτήσει και το Χάλκινο Παγκόσμιο μετάλλιο στο Ορλάντο της Αμερικής.

Επιπρόσθετα, η Ελλάδα κατέκτησε 3 ασημένια μετάλλια στις κατηγορίες Senior Cheer Hip Hop, Senior All Girl Elite και Junior Jazz με τις ομάδες ACC Senior, Orion και Electra αντίστοιχα. 

Οχτώ φορές ελληνική ομάδα ανέβηκε στο 3ο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου. Οι ομάδες  Amazons Dream Team κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο και στις 3 ηλικιακές κατηγορίες του Cheer Hip Hop, Senior, Junior και Youth. Στην κατηγορία Junior Cheer Jazz η ομάδα Myrtali Dancers, ομοίως κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο. Με χάλκινο μετάλλιο διακρίθηκε το ζευγάρι Ασημίνα Κουβελετσου & Δήμητρα Ντόκα στην κατηγορία Junior Cheer Hip Hop Doubles.

Στην αγωνιστική κατηγορία του ακροβατικού cheerleading, η ομάδα Dragons αναδείχθηκε χάλκινη στη κατηγορία Senior All Girl Elite όπως και η ομάδα Cygnus στη Junior All Girl Advanced. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και η ομάδα Hydra Junior στη κατηγορία Junior Coed Advanced.
 
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στις ομάδες που αγωνίστηκαν και κατέκτησαν σημαντικές διακρίσεις για την χώρα μας.

Τέλος να συγχαρούμε την ελληνική αποστολή που ταξίδεψε στη Νορβηγία, απαρτιζόμενη από 342 μέλη μεταξύ αυτών αθλητές/τριες, προπονητές, ιατρό, φυσικοθεραπευτές, υπαλλήλους και μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading για τη οργάνωση, την ομαδικότητα και την υποστήριξη μίας τόσο μεγάλης και δύσκολης αποστολής που έφεραν εις πέρας.    
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και η χώρα μας να βρίσκεται πάντα στην κορυφή των διακρίσεων!

Είναι η στιγμή που πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πάμε το άθλημα ακόμα πιο μπροστά. »

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp