Μεταφέρονται για 24-26 Ιουλίου 2020 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Olympus Cheer Open

Αναβολή Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σε Ιταλία και Αμερική

Ο πλανήτης και η αθλητική κοινότητα βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις με την πανδημία του Covid-19, με αποτέλεσμα όλες οι αθλητικές διοργανώσεις να αναβάλλονται.

Αντίστοιχα και στο άθλημα του Cheerleading, η Ελληνική Ομοσπονδία, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την υγεία και την ασφάλεια όλων των αθλητών – αθλητριών αλλά και των εμπλεκομένων με το άθλημα, αποφάσισε, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, του Υπ. Αθλητισμού και της ΓΓΑ, την αναβολή του 4oυ Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και του Olympus Cheer Open. Οι δύο διοργανώσεις που ήταν προγραμματισμένες για τις 19-21 Ιουνίου 2020 θα μεταφερθούν για το τριήμερο 24-26 Ιουλίου 2020.

Επιπλέον, λόγω των ειδικών καταστάσεων, για την χρονιά που διανύουμε (2020), ακυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η διοργάνωση της CheerLeague και θα πραγματοποιηθεί εκ νέου από το νέο έτος.

Παράλληλα, επ’ αόριστων έχει αποφασιστεί η αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα διεξαγόταν στο Ορλάντο της Αμερικής από 27 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2020 και θα λάμβανε μέρος η Ελλάδα με την 1η Εθνική Ομάδα Cheerleading.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε και η αναβολή για ένα χρόνο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαγόταν 3-5 Ιουλίου 2020 στην Βερόνα της Ιταλίας, καθώς η γείτονα χώρα είναι στο επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη. Η διοργάνωση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί το 2021, με τις ακριβείς ημερομηνίες να μην έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Να θυμίσουμε διοργανώτρια χώρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2021 ήταν η Ελλάδα, με αποτέλεσμα και αυτή η διοργάνωση να αναβάλλεται με την σειρά της για ένα χρόνο. Η Ελλάδα θα κληθεί να φιλοξενήσει το 2022 δύο πάρα πολύ μεγάλες διοργανώσεις, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα που ήταν εξ αρχής κανονισμένο να πραγματοποιηθεί εκείνη τη χρονιά.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία στη χώρα μας. Για όποια τυχόν εξέλιξη θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την ιστοσελίδα (cheerleading.gr) και από τα social media της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Μένουμε Ασφαλείς – Μένουμε Υγιείς – Μένουμε Σπίτι