Έσπασε κάθε… κοντέρ η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Featured, Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Cheerleading που διεξήχθη στο Όσλο, ολοκληρώθηκε και η Ελλάδα γεύεται τις επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών της! Η χώρα μας κατέκτησε συνολικά 13 μετάλλια, πραγματοποιώντας την καλύτερη επίδοση που έχει κάνει ποτέ στην Ιστορία της. Παράλληλα, η απίστευτη επίδοση των Εθνικών Ομάδων έδωσε ακόμα μία πρωτιά στην ελληνική αποστολή. Η Ελλάδα κατέκτησε τα περισσότερα μετάλλια με διαφορά από όλες τις άλλες χώρες που συμμετείχαν! Με 13 μετάλλια οι «γαλανόλευκες» εθνικές ομάδες έπιασαν κορυφή κι άφησαν στη δεύτερη θέση την Σλοβενία με 10 μετάλλια και  τους διοργανωτές Νορβηγούς και τους Φινλανδούς να ακολουθούν με 9 μετάλλια!

Οι επιτυχίες, όμως, δεν σταματούν εδώ για τις εθνικές ομάδες! Στην ηλικιακή κατηγορία Senior, η οποία είναι και η πιο ανταγωνιστική, η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στο σύνολο! Στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος η χώρα μας κατέκτησε έξι μετάλλια (δύο χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) και άφησε πίσω της υπερδυνάμεις του αθλήματος όπως Φινλανδία με τέσσερα μετάλλια (δύο χρυσά, δύο ασημένια) και τους διοργανωτές Νορβηγούς με τρία (δύο χρυσά, ένα ασημένιο)

Οι Εθνικές Ομάδες του Cheerleading επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο που είχε δώσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην Ελλάδα, ως η πιο ανερχόμενη ομοσπονδία και χτίζουν τη δική τους παράδοση στο άθλημα.

Ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μάικ Φουντεδάκης συγκινημένος από την μεγάλη επίδοση δήλωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Συνεχίζουν να γράφουν Ιστορία και να πρωταγωνιστούν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Τα συναισθήματα για τις επιτυχίες των παιδιών μας είναι μεγάλες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και θα προσπαθήσουμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω. Να μπορέσουμε να ενώσουμε τις ομάδες, με κοινές προετοιμασίες και να αυξήσουμε τον ανταγωνισμό πρώτα στην Ελλάδα και στη συνέχεια στο εξωτερικό! Είμαι πραγματικά υπερήφανος» 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp