Υπαγωγή του αθλήματος BREAKING στην Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading

Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

Δελτίο Τύπου

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Υπαγωγή του αθλήματος BREAKING 

στην Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading

Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματίας Αθλητισμού το άθλημα του Breaking υπάγεται και επίσημα στην Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading – Αθλητικού Ομαδικού Χορού.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading – Αθλητικού και Ομαδικού Χορού, Μιχάλης Φουντεδάκης με αφορμή την υπαγωγή του Breaking στην Ομοσπονδία ανέφερε:

«Καλωσορίζουμε το άθλημα του Breaking στην Ομοσπονδία μας. Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μας δείχνει και υποσχόμαστε να συμβάλουμε τα μέγιστα στην σωστή ανάπτυξη του αθλήματος όπως κάνουμε τόσα χρόνια και με το άθλημα του Cheerleading».

Να θυμίσουμε ότι το άθλημα του breaking από τον Δεκέμβρη του 2020 έχει αναγνωριστεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως Ολυμπιακό Άθλημα και θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Το Breaking «δοκιμάστηκε» πρώτη φορά στην Ολυμπιάδα Νέων στο Μπουένος Άιρες το 2018 και εντυπωσίασε κοινό και διοργανωτές, ενώ υπολογίζεται ότι Παγκοσμίως με το συγκεκριμένο είδος χορού, ασχολούνται πάνω από 1 εκατομμύριο αθλητές και αθλήτριες.

Να τονίσουμε πως βάσει του αθλητικού νόμου η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading – Αθλητικού και Ομαδικού Χορού, αποτελεί τον μόνο κρατικό φορέα που έχει δικαίωμα να καλλιεργεί και να αναπτύσσει το άθλημα στη χώρα μας.

Μάλιστα τον Μάρτιο του 2023, θα πραγματοποιηθούν και οι πρώτοι επίσημοι αγώνες Breaking Dance στη χώρα μας.

Σύντομα θα βγουν οι πρώτες ανακοινώσεις σχετικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό του αθλήματος ενόψει και της Ολυμπιάδας του 2024 στο Παρίσι.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp