ΝΕΟ ΑΘΛΗΜΑ

Κυπελλούχοι Ελλάδος Breaking 2023

Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

Κυπελλούχοι Ελλάδος Breaking 2023

Το 1ο Κύπελλο Ελλάδος Breaking διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης και το Κλειστό Γυμναστήριο «2 Αοράκια» την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023. Κυπελλούχος στην κατηγορία των ανδρών ανάμεσα σε 10 συμμετοχές, αναδείχθηκε ο G-Space (Γεώργιος Σαράντου) που επικράτησε στο τελικό battle του Klodi (Klajdi Gjojdeshi). Την 3η θέση κατέλαβε ο Overthrower (Αναστάσιος Μπαρδουνιώτης).

Στην κατηγορία Νέων Γυναικών, Κυπελλούχος Ελλάδος 2023, αναδείχθηκε η Μαρίνα Καπαράκη που κυριάρχησε της Άννας Καλέργη. Εντυπωσιακές μάχες σε ατομικό επίπεδο και ζευγάρια, έδωσαν και οι μικροί αθλητές του breaking τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, κερδίζοντας το χειροκρότημα της κερκίδας του γηπέδου.

Τους αγώνες μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο διευθυντής αγωνιστικού αθλητισμού της ΓΓΑ κ.Βασίλης Κάκκος. Το 1ο Κύπελλο Breaking έκριναν από το εξωτερικό οι Candy Foelix (Αμερική), Jokata (Βουλγαρία) και Emmanuel Fox (Κύπρος).

Πριν την έναρξη της αγωνιστικής μέρας, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στην περιοχή των Τεμπών.

Επόμενη μεγάλη διοργάνωση για το άθλημα του breaking το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ).

Τα αποτελέσματα του 1ου Κυπέλλου Ελλάδος Breaking

Ατομικό Ανδρών (19+χρονών)

1.G-Space (Γεώργιος Σαράντου)

2.Klodi (Klajdi Gjojdeshi)

3.Overthrower (Αναστάσιος Μπαρδουνιώτης)

Ατομικό Νέων Γυναικών (16-18 χρονών)

1.Μαρίνα Καπαράκη

2.Άννα Καλέργη

Ατομικό Εφήβων (13-15 χρονών)

1.Γιάννης Σπυριδάκης

2.Γιώργος Κατσαμποξάκης

Ατομικό Παίδων (10-12 χρονών)

1.King Minos (Μίνωας Συμινελάκης)

2.Wonder Mike (Μιχάλης Γιαννακουδάκης)

3.Αντώνης Χατζηελευθερίου

Ζευγάρι (Μεικτό) Εφήβων/Νεανίδων

1.Άννα Καλέργη & Μαρίνα Καπαράκη

2. Αλκιόνη Παζαράκη & Ειρήνη Καούκη

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες σε όλες τις αγωνιστικές και ηλικιακές κατηγορίες, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΟΤ-ΑΟΧ.

Το 1ο Κύπελλο Ελλάδος Breaking πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading και την  Περιφέρεια Κρήτης,  με την υποστήριξη του Δήμου  Ηρακλείου. Χορηγοί: Blue Star Ferries, ANEK Lines, Heraklion Arena 2 Aorakia, Chronoteam, Elegrad.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp