ΝΕΟ ΑΘΛΗΜΑ

1ο Κύπελλο Ελλάδος Breaking

Δελτία Τύπου Ομοσπονδίας

Δελτίο Τύπου

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

1ο Κύπελλο Ελλάδος Breaking

Ηράκλειο Κρήτης 4-5 Μαρτίου 2023

Το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου 2023, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Κύπελλο Ελλάδος Breaking. Οι αθλητές-αθλήτριες θα διαγωνιστούν σε 4 κατηγορίες αγωνισμάτων (ατομικό αγοριών, ατομικό κοριτσιών, ζευγάρι και ομαδικό) σε 5 ηλικιακές κατηγορίες (adults, Youth, Junior, Child και Kids).

Ο υπεύθυνος της Ομοσπονδίας για το Breaking, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, αναφορικά με την επικείμενη διοργάνωση, δήλωσε: «Το Breaking κάνει επιτέλους τα πρώτα του βήματα ως επίσημο άθλημα στην Ελλάδα. Η Ομοσπονδία μας θα κάνει ό,τι μπορεί για να το αναπτύξει σε κάθε γωνιά της χώρας μας με ταχύτατους ρυθμούς. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρώτη μεγάλη διοργάνωση, το Κύπελο Ελλάδος στην φιλόξενη πόλη του Ηρακλείου Κρήτης».

Από την μεριά του, ο πρόεδρος της ΕΟΤ-ΑΟΧ, Μιχάλης Φουντεδάκης ανέφερε: «Παρουσιάζουμε το άθλημα του breaking. Η Ομοσπονδία μας, με προσεκτικά βήματα στοχεύει στην σωστή ανάπτυξη και εξέλιξη του και προγραμματίζει τον αγωνιστικό σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια».

Να θυμίσουμε ότι από τον Νοέμβριου του 2022, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματίας Αθλητισμού το άθλημα του Breaking υπάγεται στην Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading – Αθλητικού Ομαδικού Χορού.

Info

Tο άθλημα του breaking από τον Δεκέμβρη του 2020 έχει αναγνωριστεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως Ολυμπιακό Άθλημα και θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Το Breaking «δοκιμάστηκε» πρώτη φορά στην Ολυμπιάδα Νέων στο Μπουένος Άιρες το 2018 εντυπωσιάζοντας κοινό και διοργανωτές.

Πριν την έναρξη της κάθε αγωνιστικής ημέρας θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπτη.

Το 1ο Κύπελλο Ελλάδος Breaking είναι υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading και την  Περιφέρεια Κρήτης,  με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου. Χορηγοί: Blue Star Ferries, ANEK Lines, Heraklion Arena 2 Aorakia, Chronoteam, Elegrad.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp